Kurumsal Kahkaha Yogası, iş hayatındaki stresi azaltmak, çalışanların motivasyonunu ve enerjisini yükseltmek, takım çalışmasını güçlendirmek ve iş performansını iyileştirmek için yapılan bir etkinliktir. Kahkaha Yogası, kahkaha sesleri çıkarmak ve yoga nefes teknikleri uygulamak ile beyne ve vücuda daha fazla oksijen gitmesini ve mutluluk hormonu salgılanmasını sağlayarak fiziksel, zihinsel ve duygusal sağlığı destekler.
Kurumsal Kahkaha Yogası nasıl yapılır?
Kurumsal Kahkaha Yogası, grup halinde yapılması önerilen bir etkinliktir. Grup büyüklüğü 10-20 kişi arasında değişebilir. Kurumsal Kahkaha yogası seansı genelde 30-60 dakika arasında sürer.
Kurumsal Kahkaha Yogası seansı, ısınma, kahkaha egzersizleri ve gevşeme olmak üzere üç bölümden oluşur. Isınma bölümünde katılımcılar nefes alıp vermeyi artırmak, vücudu hareket ettirmek ve gevşetmek için basit hareketler yaparlar.
Kahkaha egzersizleri bölümünde katılımcılar farklı konularla ilgili kahkaha sesleri çıkartırlar. Örneğin, selamlaşma kahkahası, alkışlama kahkahası, asansör kahkahası, hayvan kahkahası gibi. Bu egzersizler esnasında katılımcılar birbirlerine göz teması kurarlar ve birbirlerini motive ederler. Kahkaha egzersizleri arasında yoga nefes teknikleri yapılır.
Kurumsal Kahkaha Yogası seansında gevşeme bölümünde katılımcılar yere yatar veya oturur ve derin nefes alır ve verirler. Vücuttaki ve zihindeki değişiklikleri hissederler. Seans bitiminde katılımcılar deneyimlerini paylaşabilirler.
Neden Katılmalı?
Kurumsal Kahkaha Yogası ile amaçlanan çalışanların stres düzeyini düşürmek; motivasyonunu ve enerjisini artırmak, takım çalışmasını geliştirmek, iş performansına katkıda bulunmaktır.
Kimler Katılmalı?
Stresini düşürmek; enerjisini, motivasyonunu, performansını yükseltmek isteyen tüm çalışanlar.
Katılımcılara Faydası?
Kahkaha yogası, yoga nefes teknikleri ve kahkaha egzersizlerini bir arada uygular. Böylece vücuda ve beyne daha fazla oksijen ve endorfin gider.
Kahkaha Yogasının, Kurumlara sağladığı önemli katkılar şunlardır.
- İş stresini azaltır.
- Zihni pozitif düşünmeye yönlendirir.
- Verimlilik ve performansı iyileştirir.
- Ekip çalışmasını destekler.
- Liderlik becerisini geliştirir.
- Yenilikçilik ve yaratıcılığı teşvik eder.
- Pozitif çalışma ortamı oluşturur.
- İletişimi kolaylaştırır.
- Motivasyonu yükseltir.
- Çalışanlara kişisel gelişim ve fayda sunar.